Presentada la nova edició de la Mostra de Teatre de Amateur Andratx 2021

26-Abril-2021
Cinc obres se representaran durant els caps de setmana del mes de maig: els dissabtes 1 i 8 de maig, i els diumenges 16, 23 i 30 de maig a les 19 h.

Cartell Mostra Teatre Amateur

Avui matí s’ha presentat en el Teatre de Sa Teulera d’Andratx, la 37èna edició, de la Mostra de teatre, que es durà a terme durant el mes de maig. A l’acte de presentació hi han estat presents l’alcalde d’Andratx Joan Manera Jaume i la regidora de Cultura Ruth Mateu Vinent.

Una Mostra de Teatre 2021 en la que es continua amb l’esperit amateur inicial de la mateixa, una aposta clara pel teatre amateur, i aprofitant enguany que el maig té cinc caps de setmana, i de la quantitat de propostes presentades, en total vint-i una obres teatrals, es durà a terme durant cinc caps de setmana del mes de maig, totes amb entrada gratuïta. Per realització de la Mostra de Teatre Amateur s'ha sol·licitat una ajuda del departament de Cultura del Consell de Mallorca.

La Mostra començarà el pròxim dissabte 1 de maig amb l’obra «ENROC DE REINES», de la companyia Valenciana ZORONGO TEATRO, baix la direcció de Dídac Moreno . Una obra sobre la història d’Elionor de Castella, esposa de Jaume I i reina, per tant, d'Aragó des de 1221 fins a 1229, rep, sobtadament en el seu retir, l'única visita que mai hauria esperat: la de la reina Violant d'Hongria, segona esposa del rei d'Aragó.

Enfrontades al seu temps i al seu destí, les dues dones s'embrancaran progressivament en una violenta espiral dialèctica mentre entre planyiments, rialles, licor medicinal i l'entelèquia de Jaume disseccionaran en canal la seua anima, deixant esgarrons escampats entre la religió, el sexe, l'amor, els zels i la mort.

El següent dissabte 8 de maig, serà el torn de «EL SEXE OCULT», de la Companyia menorquina SOM3, i dirigida per Som3. Obra que intenta endinsar-se dins el cor dels espectadors. Per un cop, els assistents podran ser jutges i còmplices dels sentiments, sensacions i pors dels personatges que lluiten per retrobar-se amb ells mateixos i fer-se un lloc dintre la societat.

El diumenge 16 de maig, arriba l’obra «LA DIVINA TRAGÈDIA» de la companyia local FAN-ART-X , dirigida per Jordi Llorca i Tomeu Bosch. Obra barreja de diferents trames clàssiques com Hamlet, La celestina, don quixot i les tragèdies gregues, donant un toc d'humor i tensió per parts iguals per tractar d'arribar d'una manera més propera al públic jove que no està tan avesat a clàssics.

El diumenge 23 de maig, arriba l’obra «BRUNA» de la companyia catalana GRUP AMICS TEATRE ULLASTRELL dirigida per Mar Puig i Mateu Peramiquel. Obra-musical ambientada als anys ‘90, la Bruna, una nina d’onze anys ha de fer un treball d’escola sobre la seva àvia. Realitzar-lo no és una tasca fàcil per la Bruna, ja que la seva àvia, amb cert grau de demència, no la pot ajudar massa.

 

I per tancar el cicle, el diumenge 30 de maig, tancam amb l’obra que no va poder representar-se a l’edició 2020, «AMANT A SOU» de la companyia valenciana dirigida per Jose David Badia Valiente. Obra sobre dues històries que es creuen, dues persones que aparenten... dues persones que es troben... dues persones que es connecten... dues persones que es derromben...

 

Declaracions Ruth Mateu, regidora de Cultura «Enguany estam molt contents de la gran resposta de projectes presentats i del nivell dels mateixos, han quedat obres d’una gran qualitat sense poder ser representades. Són cinc les obres que finalment es representaran al nostre escenari. Volem, però agrair la feina, la resposta i l'entusiasme a les vint-i-una companyies que ens han presentat les seves propostes. Una allau que ens emociona i dóna sentit a la feina de consolidació de la mostra de teatre amateur al nostre municipi.

Dins les obres escollides hi trobam una gran varietat de temàtiques, on es tracten temes d'actualitat i importants per la societat com son la importància de les dones a la nostra història, obres que parlen sobre la pèrdua de la memòria, o de la diversitat sexual, altres, que ens posen el toc d’humor a la mostra però que parla també de tabús sobre les relacions de parelles, o d’altres que ens apropen els nostres clàssics com si fossin d’avui.
Desitjam veure el pati de butaques ben ple i que els caps de setmana de maig siguin, per a vosaltres, dies de Teatre a Andratx. I sobretot, que gaudiu de la cultura.»
 

Les cinc obres se representaran al Teatre de Sa Teulera, els caps de setmana de maig, els dissabtes 1 i 8 de maig, i els diumenges 16, 23 i 30 de maig, a les 19h, i sempre amb entrada gratuïta. Les portes del teatre s’obriran una hora abans, podeu reservar al telèfon 971628018 o bé, a l’emial cultura@andratx.cat