Presentada a Andratx la IV Marxa solidària contra el càncer

10-Febrer-2020

Avui dematí s'ha presentat a la seu de l'Ajuntament d'Andratx la IV Marxa Solidària contra el Càncer, que tendrà lloc aquest diumenge 9 de febrer, i per a la qual ja hi ha inscrites prop de 500 persones.

Una iniciativa posada en marxa des de la regiduría de Serveis Socials, i que pretén enviar un missatge d'unitat, de solidaritat, i d'optimisme davant el càncer, així com col·laborar novament amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i l'Associació de pares de nens amb càncer de Balears (ASPANOB), a les quals aniran destinats tots els ingressos obtinguts mitjançant les inscripcions. Unes inscripcions que han tingut un cost de 5€ per als adults, i de 1€ per als nens i nenes de fins a 11 anys.

"Andratx ha mostrat la seva solidaritat amb aquestes accions des de la seva creació fa ja tres anys. Tant en aquesta marxa, com en la que es fa també contra la violència de gènere. I això és per a estar molt orgullosos de la seva resposta", destaca Xisca Castell, regidora de Serveis Socials i creadora d'aquesta Marxa. "I enguany ja veiem que seguirà pel mateix camí, de la qual cosa ens alegrem. Encara que el que més ens alegraria és no haver de fer aquestes accions. Que arribi un dia en què poguem dir que el càncer ja no existeix. Que s'ha acabat amb aquesta terrible malaltia. Mentrestant, fins que aquest dia arribi, hem de posar tots de la nostra part, cadascun des del seu lloc, per a ajudar, col·laborar, sensibilitzar...".

La marxa tornarà a sortir des de la Plaça d'Espanya, a les 12h, encara que des de les 11.15h ja hi haurà batucada. El recorregut serà d'uns sis quilòmetres, pels carrers del nucli poblacional d'Andratx. S'espera bon temps per a la cita. I una vegada tornats a la Plaça -després d'aproximadament, una hora-, es farà a un sorteig de diferents obsequis aportats pels comerços i penyes del municipi d'Andratx, en una altra manera de col·laborar en la lluita contra el càncer, i d'agrair també a tots els caminants la seva presentació.

"És molt guapo veure com tots s'apunten sense dubtar-ho a l'hora de col·laborar i participar en causes com aquesta. I és una manera alegre i divertida de lluitar contra algo que és molt dur. Jo crec que en el fons hi ha el fet de que ens volem mostrar units contra el càncer. Que qui ho pateix, no se senti mai totsol. I això fa molt", destaca la batlessa d'Andratx Katia Rouarch. I afegeix que "aquests actes van molt més allà de l'aportació econòmica que es pot fer a dues entitats com ASPANOB i AECC, el treball i la presència de les quals és fonamental".