NITS A LA FRESCA 2022

27-Maig-2022

El pròxim divendres, 27 de maig a les 12 hores a la Clastra de Son Mas, Ajuntament d'Andratx,NITS A LA FRESCA 2022

la regidora de Cultura Ruth Mateu i el batlle de l'Ajuntament d'Andratx Antoni Mir, acompanyats dels diferents grups que formen part de la cartellera presentaran la XXII edició de les NITS A LA FRESCA 2022.

El festival d'estiu de música es consolida, després del canvi de rumb d'ara fa tres anys, com un dels més actius a l'illa, amb una proposta de 17 concerts a diferents entorns del nucli d'Andratx amb una acurada selecció musical pensada expressament per cada un dels espais destriats, i on poden trobar propostes de música molt variada poder arribar als diferents públics.

Declaracions Ruth Mateu «Des de la regidoria de cultura, ja aquests dos anys anteriors, en plena pandèmia, vàrem tenir molt clar que era important recolzar el món cultural i concretament el musical, oferint unes Nits a la Fresca, on impregnem de música tots els racons del municipi, les platges, les places, el far del port, i com no a Son Mas, seu de l'ajuntament, on es realitzen la major part dels concerts. Enguany tenim moltes propostes locals, de Mallorca, però també de Menorca, País Valencià, Catalunya, creiem que és important donar sortida als grups de l'illa, per això dels 17 concerts 12 són de l'illa, però també ens agrada dur propostes de fora que enriqueixen les Nits a la Fresca.»

El festival s'inicia el pròxim 30 de juny, amb un dels plats forts d'aquest estiu, amb la presentació de la nova gira "Ho tenim tot" del cantant JOAN DAUSÀ a les 22.00 h a la terrassa de Barba Rossa del Castell de Son Mas. Un altre dels punts àlgids de les Nits a la Fresca 2022 serà la presentació, a Mallorca (ja s'ha presentat a València, Barcelona i Menorca), el dia 29 de juliol a la Terrassa de Barba Rossa de Son Mas, Ajuntament d'Andratx, a càrrec de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba amb el concert "Saba de Terrer", homenatge al Pare Ginard, on recupera peces imprescindibles del seu cançoner més tradicional. I amb la clausura del festival el dia 4 de setembre a la terrassa de Barba Rossa a càrrec de Guillem Albà & Marabunta on els gags absurds, el cabaret i les cançons pròpies donen pas a un show de clown enèrgic per treure un bon somriure, i així tancar unes Nits a la Fresca màgiques.

I a partir d'aquí cobren valor els diferents espais de la localitat del Ponent de Mallorca amb les actuacions d'Ensemble Tramuntana el 7 de juliol a la clastra de Son Mas, Xanguito amb la gira del seu nou treball "Eufòria" el 10 de juliol a la Terrassa Barba Rossa, Concert d'havaneres de les dues corals municipals el 14 de juliol al far petit Port d'Andratx, seguit del concert presentació del nou treball a Mallorca del músic valencià Andreu Valor en format trio "Un nou món" el dia 21 de juliol clastra de Son Mas. A la recta final de juliol, Suassi i els electrodomèstics el dia 24 juliol Platja Camp de Mar i el músic menorquí Guiem Soldevila, amb el seu nou treball en anglès "Metaphora" el dia 31 juliol a la clastra Son Mas.NITS A LA FRESCA 2022

Per continuar el mes d'agost amb, Chicken Sisters, concert de contry, folk, reggea, Ajuntament d'Andratx blues i soul, el dia 4 d'agost a la platja de Sant Elm, el dia 7 Banda de música de Son Rapinya i Versionados, concert de música dels anys 80 i 90 «Cuando brille el sol» el dia 7 d'agost a laTerrassa Barba Rossa), per després tornar a Sant Elm, concretament a la Torre de Sant Elm, amb les "Marala Trio", i el concert «A trenc d'alba» el dia 11 d'agost i posteriorment amb "Midnigth Soul" amb el concert «Soul Power», el 14 d'agost al Far petit Port d'Andratx. Ja a la recta final d'agost, música clàssica de la mà de "Voicello" i el concert «Òpera Mediterrània» el dia 18 d'agost a la clastra de Son Mas, i les "Morgana Jazz" amb el seu treball «Jazz» el dia 21 d'agost a un lloc idíl·lic, com és la Platja Cala Fonoll, Port d'Andratx. I quasi a punt d'acabar l'agost, el grup mallorquí revelació de l'estiu O-ERRA amb el concert «Tabula rasa» el 25 d'agost a la plaça de S'Arracó. I per acabar, el mes de setembre amb la nova proposta del grup jove local de música clàssica Aprojove, i el seu treball «La Croada al regne sobre el Mar» el dia 1 de setembre a la clastra de Son Mas.

Tots els concerts són a les 22.00 h i es poden adquirir les entrades a ticketib.com el programa complet el tendreu a la web de l'Ajuntament www.andratx.cat i a les xarxes socials , Facebook i Instagram, de Cultura Andratx.