Andratx contracta 27 aturats gràcies al Plan SOIB Reactiva 2020

03-Febrer-2021

Des del passat 29 de desembre 15 persones que es trobaven en situació d'atur estan fent feina a l'Ajuntament d'Andratx, gràcies a l'activació del pla Soib Reactiva 2020. A l'abril, transcorreguts quatre mesos, es tornaran a publicar 12 ofertes noves.

Els treballadors són persones desocupades per la crisi econòmica provocada per la covid19, joves menors de 30 anys en atur, i aturats de llarga durada. L'objectiu és que puguin mantenir les seves habilitats competencials i facilitar la seva requalificació professional.

A més, com assenyala Joan Manera, batle d'Andratx, "aquestes persones ocuparan places adaptades a les necessitats municipals derivades de la pandèmia, i ajudaran a desenvolupar treballs i projectes que fins ara no s'havien pogut dur a terme".

En aquests moments els perfils que s'han incorporat corresponen a quatre administratius (àrees de promoció econòmica, patrimoni, arxiu i cultura); dos conserges per a edificis públics; vuit peons tant per a vies i obres com per a medi ambient; i un tècnic informàtic.

En el procés de selecció, que tornarà a posar-se en marxa al març-abril, es publica primer el perfil de les ofertes; les persones interessades i que compleixen els requisits d'alguna de les tres línies poden inscriure's; el SOIB realitza una baremació, atenent prioritats del programa com ser residents a Andratx, tenir menors a càrrec, temps de desocupació, etc.), i finalment l'Ajuntament contacta amb els interessats per l'ordre de la baremació del SOIB.

El pla SOIB Reactiva 2020 està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l'Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

SOIB REACTIVA 2020