Ajuntament d'Andratx i Fundació La Caixa renoven el seu compromís amb la 'Gent Gran' del municipi

04-Febrer-2020

- Avui mató s'ha signat el conveni per dur a terme activitats i projectes dirigides a l'Associació de Gent Gran d'Andratx.

- Se basa en quatre itineraris: de desenvolupament personal i cicle vital; de salud i benestar; de participació social i comunitària; de formació en competències digitals. 

L'Ajuntament d'Andratx, encapçalat per la seva batlessa Katia Rouarch i la regidora de Gent Gran Ruth Mateu, i la Fundació La Caixa, han signat aquest matí l'ampliació del conveni existent entre totes dues entitats des de 2005, i amb el qual es duen a terme activitats i projectes de promoció de l'envelliment actiu en l'Associació de Gent Gran d'Andratx, també present en l'acte.

L'objecte primer del conveni és el de desenvolupar el Programa de Gent Gran en la xarxa de centres de l'Ajuntament d'Andratx. Un programa que impulsa un estil de vida activa per a contribuir en el benestar de la gent gran i prevenir situacions no desitjades. En aquesta línia, es realitzen activitats, tallers i projectes que treballen per a promoure al màxim l'autonomia de les persones majors.

Com ha destacat Ruth Mateu, "som conscients del paper actiu que té i que ha de tenir la gent gran a la societat, i hem de ser capaços de donar-los respostes diverses i innovadores davant els canvis que van tenint amb el pas dels anys", i ha afegit que "el programa és beneficiós per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, el seu benestar i, per tant, el d'Andratx".

Katia Rouarch, batlessa d'Andratx, ha afegit que "l'Ajuntament, juntament amb la Associació de Gent Gran d'Andratx, es comprometen mitjançant aquest acord a potenciar el desenvolupament de les activitats i projectes, i col·laborar-hi en tot el possible".

Per part seva, la Fundació, que ha estat representada per la Delegada de la Fundació Bancària a Balears Marta Llompart, la Directora d'Àrea de Negoci Ponent de CaixaBank Margalida Puigserver, i el director de l'oficina CaixaBank d'Andratx Antoni Pou, han afirmat que "la Fundació Bancària La Caixa ha fixat des dels seus orígens l'atenció en les persones majors com un dels col·lectius objecte del seu interès, impulsant una tasca de promoció i atenció a aquest col·lectiu, duent a terme activitats de formació, i fomentant la seva participació activa en la societat". Ha assenyalat a més que els recursos i possibilitats són molt amplis, i per això espera que siguin útils per a millorar la qualitat de la Gent Gran d'Andratx, com així ha reconegut José del Río, president de l'Associació, qui ha assegurat que es farà tot el possible per a què així sigui.

Quatre pilars bàsics

L'acord, que tindrà una validesa d'un any encara que podrà continuar esssent renovat per més períodes anuals, es basa en quatre itineraris per a dur a terme les seves activitats i projectes durant aquest 2020.

D'una banda, el desenvolupament personal i cicle vital, en el sentit que una de les claus per a afrontar l'envelliment és deixar d'entendre aquesta etapa de la vida com un període de pèrdues, i centrar-se en les oportunitats i fortaleses que aquesta pugui oferir. Es treballaran aspectes enfocats a viure bé i sentir-se millor, i al bon tracte com a qüestió de dignitat i de dret.

D'una altra, itineraris de salut i benestar, amb tallers centrats especialment en l'abordatge de les situacions de pre-fragilitat amb la finalitat de promoure l'autonomia de les persones. S'enfocarà en l'exercici físic i en el benestar mitjançant una alimentació saludable i l'activitat mental.

També itineraris de participació social i comunitària, generant la creació de projectes vinculats a la comunitat, que permetin compartir experiències per a una societat millor.

I finalment itineraris formatius en competències digitals, per a utilitzar les tecnologies de la informació i comunicació en la pràctica i en l'ús quotidià, incorporant noves tècniques o metodologies de formació.