Obra de teatre “"Fragments a Mallorca durant la Guerra Civil”, cicle de memòria democràtica

Teatre de Sa Teulera
Gratuït

39.573707, 2.4194501

Obra de teatre "Fragments a Mallorca durant la Guerra Civil"

"Fragments" és un text dramàtic construït amb petites parts d'un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d'unes dones ferides. És un projecte que recolza sobre certes formes pròpies de la tradició oral. Aquesta presència del text narratiu podria fer que es consideri teatre de la paraula. El text és constituït per una successió de relats independents un de l'altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el discurs per contar uns succeïts dels quals fou protagonista. Llavors es tracta d'evidenciar la importància dels fragments del relat en la construcció de l'acció dramàtica.

Gabriel Janer va enregistrar aquestes veus entre 1973 i 1978. Eren les veus d'unes dones marcades pel dolor de la guerra. Feia quasi quaranta anys que havia acabat i persistien els records de les ferides. Havien suportat la misèria de conviure amb els vencedors, aquells que els havien assassinat els seus homes: el pare, el germà, el fill, el marit, l'amant... No gosaven parlar-ne. Tenien por. Les històries que expliquen només podien contar-se en secret, a mitja veu, quasi en silenci. Aquell silenci de pedra que els varen imposar.

Una producció de l'Alicorn Teatre dirigida per Francesc Aguiló.

Actrius i actors: Xisca Fuster, Magdalena Perelló, Antònia Sastre, Magdalena Moragues, Magdalena Capó, Damiana Cloquell, Nena Carbonell, Maria Julià, Gabriel Gamundí, Bernat Cloquell, Jordi Cloquell i Margalida Porquer.

Reserva localitats: al telèfon 971628018 o a l'email cultura@andratx.cat

 

Cartell Cicle de Memòria Democràtica

Cartell obra